Belina de Gorj II. Firma liderului PSD, Mihai Weber, scutită de chirie pentru lacurile Hidroconstrucția. Domeniul, făcut cadou de primar

0
6634


Abuzurile primarului PSD din comuna Schela continuă. După ce a făcut cadou, pe ascuns, șefului de partid Mihai Weber, trei lacuri și terenul din jur, edilul Aristide Șerbănescu îl scutește și de plata chiriei. Cele peste 30 hectare au fost luate unei alte firme, ca să fie acordate, fără acordul consiliului local, societății al cărei acționar majoritar este soția președintelui PSD Weber, șef al Comisiei SIE din Parlament.

Firma 2M PulsAuto a primit o suprafață de peste 33 hectare, în zona râului Jiu, din comuna Schela, unde Hidroconstrucția trebuia să construiască un baraj și o centrală. presafarastapani.ro dezvăluia aici, cum suprafața, dată în administrare Primăriei Schela, de Hidroelectrica, a fost închiriată de primarul Aristide Șerbănescu, în mare taină, fără să supună votului consiliului local. Și nu este greu de înțeles de ce edilul a ținut ascuns contractul: firma liderului PSD a fost scutită de plata chiriei, un an și jumătate.

„Se acordă o perioadă de grație, până la sfârșitul anului 2021”, se arată în contractul asumat de primarul pesedist. Motivul scutirii este unul hilar: firma trebuie să facă unele investiții, adică ceea ce este absolut necesar în orice afacere. Iar investițiile pentru care primarul din Schela îi plânge de milă șefului de partid constau în construirea de wc-uri, standuri de pescuit și să populeze lacurile cu pește.
Transferul suprafeței de aproximativ 33 hectare, către firma lui Weber, a fost premeditată de edilul din Schela, care a reziliat contractul cu o altă societate, ce amenajase o zonă de agrement la Sâmbotin. Întrebat de ce a evitat forul decizional local, edilul a declarat că „nu a considerat necesar”. 19 hectare de teren și aproape 14 hectare de luciu de apă au fost date cu acordul exclusiv al primarului Șerbănescu, în chirie societății la care Mariana Carmen Weber, consoarta liderului pesedist, are 85% din acțiuni. Părțile sociale au fost cedate de fiu, Bogdan Eduard, care a fost scos din actele firmei, după ce a fost angajat la stat și nu oriunde, ci în Ministerul Turismului, ca și consilier al unui secretar de stat, iar apoi la AFIR.
Firma, abonată la contracte cu statul
Contractul a fost semnat în data de 19 iunie a.c., pentru o perioadă de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire. Pentru cele trei lacuri și terenul din jur, firma 2M PulsAuto plătește o sumă ridicol de mică, după expirarea perioadei de grație, 843 de lei lunar.

Din partea Primăriei Schela, contractul este semnat de primarul Șerbănescu, pensionar, dar candidat pentru un nou mandat din partea PSD. Pentru firma 2M PulsAuto, semnatar este unul dintre cei doi administratori, Marian Dumitru, care are 5% din acțiuni.
Societatea are deja experiență în contractele cu statul. În 2015, aceeași societate a concesionat de la Primăria Târgu Jiu un teren de 4.700 mp, la prețul de 40 de bani/mp, după trei ani cumpărând o clădire, aflată pe respectivul teren.
P.S. Punem la dispoziția instituțiilor abilitate să verifice modul în care a fost încheiat contractul dintre Primăria Schela și firma 2M PulsAuto, o copie a actului pe care primarul PSD îl ține ascuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here