Ministrul Sănătății minte în direct. Raportul corpului de control, neavizat

0
596

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a mințit, într-o emisiune tv, că a trimis autorităților județene, raportul corpului de control, pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu. Șeful Consiliului Județean o contrazice și spune că ministerul a înaintat actul, NEAVIZAT, doar pentru a fi semnat de reprezentantul instituției județene, care a făcut parte din comisia de control, el urmând să fie retransmis consiliului, în forma finală, după ce va fi semnat și de ministra Pintea.

Declarații contradictorii ale ministrului Sănătății, Sorina Pintea, legat de raportul corpului de control, în urma verificării efectuate la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Șefa de la Sănătate a afirmat, joi seara, într-o intervenție telefonică, la postul tv Tele3, că rezultatul controlului a fost trimis Consiliului Județean Gorj, care trebuie să-l facă public. Președintele instituției administrative, Cosmin Popescu, spune că actul invocat a fost trimis pentru ca unul dintre reprezentanții CJ, care a fost membru al comisiei de control, să-l semneze și că raportul a fost trimis înapoi la minister, pentru a fi avizat de ministru și de șeful corpului de control. „Acest raport al corpului de control a fost transmis autorităților locale, care au luat la cunoștință ceea ce conține acest raport. Corpul de control poate să verifice, dacă autoritătatea locală este de acord. Consiliul de Județean a fost de acord. Cred că acum 8-9 zile am transmis acest raport autorităților locale, adică Consiliului Județean”.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat, azi, că actul mult discutat nu s-a întors, în forma finală și avizată. „Raportul nu a ajuns oficial la Consiliul Județean. Doar în faza de avizare, de către domnul Dobre, membrul din CJ. Este neavizat de către doamna ministru și de către domnul Dina (Constantin Dina, șeful corpului de control – N.R.). Am verificat în această dimineață. Raportul se înaintează oficial prin poșta militară a Spitalului Județean de Urgență. De dimineață nu venise”, a afirmat Popescu.

Ministrul Pintea: I l-am trimis lui Weber. Nu i l-am trimis lui Weber

În urmă cu o săptămână, ministrul Pintea declarat, la Turnu-Severin, că a trimis raportul controlului și deputatului PSD, Mihai Weber. „Am trimis raportul domnului deputat Weber și am spus ce părere am avut. Cred că săptămâna viitoare voi veni, dar va fi tot așa…nu inipinat, că nu vreau să facă infarct cineva”, declara ministrul Sănătății.

Ulterior, Pintea s-a contrazis, afirmând că actul a fost înaintat doar Consiliului Județean, nu și liderului PSD, Weber. Întrebată dacă rezultatul controlului a fost dat și deputatului pesedist, ministra a negat: „Nu cred. Eu l-am transmis direct Consiliului Județean”, a spus Sorina Pintea, la Tele3.

Cât despre neregulile constatate, șefa de la Sănătate a pasat responsabilitatea transmiterii informațiilor, către consiliul județean. „S-au dat amenzi legate de îndeplinirea condițiilor igienico-sanitare, de nerespectarea anumitor reguli privind anumite aspecte, asociate actului medical. Mai sunt aspecte, pe care inspectorii noștri le-au surprins, dar eu cred că acele aspecte ar trebui să le prezinte autoritatea locală”, a mai spus ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here