Șpagă „dosită” de procurorul Moța

0
438

Declaraţia unui secretar de stat, care susţine că şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, i-a cerut şpagă, a fost trecută cu vederea de procurorul de caz. Emil Moţa, cel care l-a audiat pe Dumitru Pârvulescu într-un dosar ce viza lucrări pe bani publici, s-a făcut că nu aude şi nu vede acuzele aduse inspectorului şef. Audiat într-un dosar, în urmă cu aproape un an, fostul secretar general adjunct în Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu, a declarat că şeful Poliţiei gorjene, Viorel Caragea, l-a avertizat că deţine informaţii care-l pot incrimina. Demnitarul a declarat în faţa procurorului de caz, Emil Moţa, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, că mai marele poliţiei i-ar fi cerut să dea mită.

 

 

„Acesta chiar mi-a sugerat că este bine să dau o anumită sumă de bani, respectiv 50.000 de euro, întrucât ne avea la mână, atât pe mine, cât şi pe Gigi Trifoi, cu unele informaţii în legătură cu obiectul acestui dosar, respectiv date legate de aceste cesiuni de creanţe. […] Viorel Salvador Caragea mi-a spus să citesc rechizitoriul directorilor de la Finanţe Alba Iulia, sugerând că şi eu voi avea aceeaşi soartă, întrucât aş fi oferit consultaţii în legătură cu acele creanţe”

 

 

Procurorul Emil Moţa, un apropiat al şefului IPJ, Viorel Salvador Caragea, care avea obligaţia de a sesiza DNA-ul, cu privire la acuzele făcute în declaraţia pe care a luat-o secretarului adjunct de la Economie, se face că nu ştie de existenţa gravului denunţ. Mai mult, magistratul neagă că respectiva declaraţie există şi este publică, în dosarul aflat acum pe rolul instanţei. „Nu există astfel de acte sau declaraţii în dosarul respectiv”, a afirmat procurorul Emil Moța.

 

 

În aceeaşi declaraţie, Dumitru Pârvulescu susţinea că şeful poliţiei era un client al firmei soţiei sale, de la care lua marfă pe datorie, lucru sesizat şi de alţi oameni de afaceri din Tg Jiu, care au acuzat abuzuri ale inspectorului şef Caragea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here