VIDEO/ Deputații PSD au fugit de la votul legii minerilor, ca să apere un condamnat

0
1800

Deputații PSD au micționat pe legea pentru reducerea vârstei de pensionare a minerilor, ca să scape un condamnat penal. Parlamentarii au plecat din sală, când trebuia să voteze proiectul cu care s-au lăudat în fața angajaților CEO, pe care i-au mințit și în urmă cu o lună, când inițiativa a fost respinsă în Comisia de Muncă, unde, la fel, nu s-au obosit să ajungă.

Proiectul de lege care prevede ieșirea mai devreme la pensie a minerilor nu a trecut, azi, de Camera Deputaților, fiindcă parlamentarii PSD au fugit din sală, ca să nu voteze înlocuirea unui deputat PSD, condamnat la închisoare cu suspendare. Pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților de azi s-a aflat și vacantarea locului ocupat de Octavian Goga. Acesta a fost condamnat definitiv, la doi ani și patru luni, după ce a fost prins conducând fără permis și a refuzat prelevarea de probe, pentru stabilirea alcoolemiei. Azi, colegii PSD-istului au blocat vacantarea mandatului, plecând din sală, ca să nu fie cvorumul necesar. Acțiunea prin care deputații PSD și-au protejat colegul condamnat a lovit, însă, în minerii de la Complexul Energetic Oltenia. Pe ordinea de zi a aceleeași ședințe s-a aflat și proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor, care nu a putut fi votat, din lipsa cvorumului. Deputații PSD de Gorj, care s-au erijat în apărătorii minerilor, nu au fost nici măcar ei în sală, la momentul la care trebuia să susțină și să voteze proiectul.

„Ca să-și salveze penalul, au compromis toată ședința de vot”

Singurul parlamentar de Gorj prezent în sală a fost PNL-istul Dan Vâlceanu, care a făcut lobby pentru proiect, în lipsa inițiatorilor și a cerut deputaților să voteze legea, explicând cum sunt afectați minerii. Cei trei parlamentari inițiatori, Mihai Weber, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza, au fugit din sală, odată cu apărătotii deputatului condamnat, pe care partidul a dat ordin să-l protejeze, având nevoie de el, la votul pentru moțiunea de cenzură. „Proiectul a intrat la plen, a fost primul, la ora 10. Eu l-am susținut, inițiatorii nici nu au fost prezenți. Noi luaserăm decizia, în grupul PNL, să votăm toți. Nu știu ce decizie se luase la PSD, dar deputații pesediști mă întrebatu pe mine despre ce este vorba. Inițiativa a fost dezbătută și la ora 12.00 trebuia să fie votul final. Deputații puterii au scos cartelele de vot, au plecat și nu a mai fost cvorum, pentru că trebuia să se voteze și vacantarea postului unui parlamentar condamnat. Ca să-și apere penalul, au compromis toată ședința de vot final și nu a mai trecut niciun proiect”, a declarat deputatul PNL, Dan Vâlceanu.

Interventie proiect pensionare mineri

PSD protejează condamnații și face încă un rău minerilor—————————————————-Am susținut în plenul Camerei Deputaților proiectul care îi ajută pe mineri să se pensioneze mai devreme, chiar dacă nu eu l-am inițiat. Dar proiectul nu va fi votat astăzi, așa cum ar fi trebuit, pentru că ședința a fost suspendată. De ce? Pentru a-și proteja un condamnat penal, care și-ar fi pierdut mandatul și ar fi pierdut, deci, un vot la moțiune.Condamnații sunt mai importanți pentru PSD decât problemele minerilor. Le-am spus colegilor istoria acestui proiect, respins, apoi readus în comisie și corectat, fiind practic un proiect asumat de membrii Comisiei de Muncă. Am spus de la început că important este să fie adoptat un proiect care să-i ajute pe angajații din CEO, indiferent cine este inițiatorul. Când sunt condiții grele de muncă, atunci când oamenii mor la serviciu sau nu apucă să se bucure de pensie, nu stai să analizezi culorile politice.

Publicată de Dan Vîlceanu pe Marţi, 8 octombrie 2019

Ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor, pe care s-a aflat si proiectul legii ce prevede reducerea vârstei de pensionare a minerilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here