Directorul UM Sadu recunoaște MINCIUNA PSD. Nu s-a făcut majorare de capital

0
2428

Banii promiși pentru Uzina Mecanică Sadu nu au intrat în conturile societății, cum garantau liderii PSD, iar utilajul despre care primarul localității susținea că a fost adus la unitatea din Gorj nu a ajuns încă și nici nu a fost cumpărat. Pentru el se poartă doar discuții. A confirmat, azi, directorul UM Sadu.

Reprezentanții PSD, care în campaia electorală l-au adus pe Niculae Bădălău, ministrul Economiei, la Uzina Mecanică (UM) Sadu, să promită bani pentru investiții, s-au împiedicat în propriile minciuni. Încă de acum o lună, liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, declara public, faptul că banii pentru retehnologizări au intrat în conturile UM Sadu. Primarul localității, Constantin Bobaru, anunțat între timp ca și candidat al PSD-ului, susținea și el că banii au fost virați, ca majorare de capital și deja a fost achiziționat un prim utilaj, care ar fi și ajuns la Sadu. Directorul Uzinei Mecanice Sadu a recunoscut, într-o declarație dată la Radio Infinit, că nu s-a făcut încă majorarea de capital, pe care liderii PSD o dădeau ca efectuată. Constantin Tănăsoiu a confirmat că proiectul de majorare urmează să fie supus votului în mai multe ședințe AGA și CA. „Este vorba de 5 milioane de dolari, care nu au intrat. Au venit aprobările de la minister către noi, dar nu intră, până nu se parcurge și acest proces. AGA la nivel de societate a avut loc la noi, acum merge la CA-ul ROMARM-ului. Am discutat, eu chiar ieri am fost la ROMARM și am discutat această situație cu directorul companiei, care urgentează și CA-ul la nivel de companie. După ce bugetul trece și de CA-ul companiei, merge la AGA ROMARM și AGA minister. După acești pași, banii vor fi virați prin aport de capital la nivelul societății. Dar mai e un termen de, să zic, 10 zile. Noi am făcut CA-ul de majorare de capital, acum așteptăm să se facă acești pași, ca să poată fi dirijați banii către societatea UM Sadu”, a declarat directorul UM Sadu.

Director: Suntem în tratative. Urmează să fie plătit, deocamdată nu este plătit

Constantin Tănăsoiu a negat că utilajul, despre care primarul localității susținea că a fost cumpărat din majorarea de capital și a fost adus la uzină, ar fi ajuns la Sadu. Mai mult, directorul unității spune că plata nu a fost efectuată, iar în acest moment, se poartă discuții cu producătorul. „S-au făcut demersurile, cum se zice. Noi am mers puțin în paralel. Am și luat legătura, că sunt mai multe utilaje care vor sosi la uzină și un prim utilaj, care e pentru Sculărie, deja suntem în tratative mai avansate. Deja am luat legătura cu oamenii, deja suntem avansați cu el. Din aceste sume, dar urmează să fie plătit, deocamdată nu este plătit. Nu s-au făcut facuri sau ceva”, a mai spus Constantin Tănăsoiu, directorul UM Sadu. Declarația șefului uzinei o găsiți aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here