Răfuieli politice, pe drama minerilor. Șeful PNL al CEO, demis de ministrul Energiei. Liderii PSD cer demisia lui Virgil Popescu

0
828

Drama de la Cariera Jilț Sud, unde trei mineri au murit și alți 13 au fost răniți, este speculată politic de găștile din PSD și PNL, care și-au disputat continuu posturi de conducere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut azi, într-o conferință de presă, demiterea șefului Complexului Energetic Oltenia, susținut inițial de PSD și intrat recent sub aripa protectoare a liderului PNL Gorj, Ion Iordache, care l-a introdus și în Biroul Politic Județean (BPJ) al filialei județene. Alături de acesta, a fost inclus pe liste schimbărilor și pesedistul Marius Negru, membru al directoratului CEO. La rândul lor, liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, au cerut demisia ministrului Energiei și a liderului PNL Gorj, Ion Iordache, pe care îi acuză în cazul accidentului de săptămâna trecută.
Virgil Popescu a cerut eliberarea din funcție a lui Daniel Burlan și a lui Marius Negru, după verificările Corpului de Control. „În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru. Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei”, a spus ministrul, în conferința de presă. Virgil Popescu a mai cerut eliberarea din funcție a directorului de achiziții și a directorilor responsabili cu repararea drumurilor din cariere și cu protecția muncii.
Ministrul a mai solicitat, de asemenea, un control al achizițiilor făcute sub conducerea lui Daniel Burlan.
Azi, angajații din schimbul I de la carierele Jilț Nord și Jilț Sud au refuzat să mai urce în tanchetele cu care erau transportați la punctele de lucru și după aproximativ două ore de proteste, în curtea unităților, au plecat pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here