Agentul de pază de la Cariera Peșteana, din cadrul CEO, a ajuns de urgență la spital, noaptea trecută, după ce poarta metalică a căzut și i-a prins piciorul. Femeia este angajată la firma de pază a fostului șef SRI, care are „abonate” mai multe societăți, la bugetul Complexului Energetic Oltenia. Polițiștii au deschis dosar penal.
O femeie angajată ca paznic, la firma PSG One, a fostului șef SRI, Ion Făget, a fost accidentată de poarta pe care trebuia să o supravegheze, la intrarea în incinta Carierei Peșteana, din comuna Urdari. Poarta metalică i-a căzut pe picior agentei de pază, incidentul producându-se în jurul orei 23:30, în noaptea de miercuri spre joi. Femeia a fost transportată la spital, iar polițiștii au deschis dosar penal, pentru nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și vătămare corporală din culpă.
Firma la care femeia este angajată este una din cele șase, cu care Complexul Energetic Oltenia a încheiat, în urmă cu un an, contracte de pază, fără licitație, în valoare de șase milioane de lei, pentru doar trei luni. Motivația reprezentanților companiei, care au împărțit serviciile de pază în 11 loturi, ca să evite organizarea unei licitații, a fost că a apărut o „situație de urgență extremă”, ce nu a putut fi prevăzută, explicația fiind folosită la toate contractele oferite fără procedură prealabilă. Societatea PSG One a obținut 2,1 milioane lei, pentru lotul încredințat. O altă firmă a fostului șef SRI Gorj, Ion Făget, TMG Guard SRL, a primit un alt contract de pază, în valoare de 1,7 milioane lei. Pe lângă cele două, alte patru societăți au fost invitate de reprezentanții CEO să semneze contracte, respectiv Fort Security SRL (780.000 de lei), S.M.B. S.R.L. (680.000 de lei), Rino Guard din Ialomița (536.552 lei) și Vigilent Security din Mehedinți (354.723 lei).
Deși Complexul Oltenia a alocat, anual, zeci de milioane de lei, furturile din unitățile companiei au devenit o normalitate. În ultimii ani, au fost înregistrate numeroase cazuri de sustragere de componente din fier, cărbune și motorină, fiind celebru dosarul „Mafia cărbunelui”, în care mai mulți polițiști au fost condamnați, pentru luare de mită, de la hoții de lignit, cu care formaseră o adevărată rețea.