Decizia scandaloasă pe care a luat-o Consiliul de Supraveghere a CE Oltenia i se datorează în mod special lui Cornel Bobâlcă, preşedintele CS, care a deţinut în această speţă 40 la sută, cotă de vot. Şi asta, prin mandatul primit de la Dan Codescu care nu a participat la şedinţa în care supraveghetorii au hotărât să astupe gura salariaţilor, decretând în premieră în istoria companiei, ca toată lumea să ceară în prealabil un acord scris pentru a participa la emisiuni locale si centrale, sau a comenta în vreun fel ce se întâmplă în CEO.
O altă observaţie este că din cei care au semnat halucinanta decizie, lipsesc chiar cele două doamne din CS, şi anume, Carmen Simona Fătu şi Cristina Mirela Micu. Acestea sunt cei doi supraveghetori despre care PFS a scris în exclusivitate că au demisionat din Consiliul de Supraveghere al CEO. Documentul de faţă arată că acestea lipsesc cu desăvârşire din lista CS. La acel moment, un oficial al ministerului Energiei, secretarul de stat Doru Vişan, a comunicat reporterului PFS că doar una dintre doamne demisionase şi că spera ca cea de-a doua, în speţă, Cristina Micu, să n-o facă. Numai că, din documentul de faţă, cele două lipsesc, ceea ce demonstrează faptul că nu mai fac parte din Consiliul de Supraveghere.
Revenind la subiectul iniţial, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a răspuns solicitării noastre de acomenta decizia CS. Iată ce a spus oficialul de la minister: „Este decizia celor din Consiliul de Supraveghere.Nu am ce să comentez eu în această privinţă. Sunt selectaţi pe 109 şi răspund pentru orice decizie pe care o iau. Însă, abordarea trebuie să fie una corectă. Există o structură care se ocupă cu presa. Este obligatoriu să ai o procedură operaţională în baza căreia să comunici cu presa care este un factor foarte important. Este obligatoriu şi corect”.
Şi aici ar fi o problemă, CS-ul actual nu a reuşit să găsească şi o soluţie şi pentru a pune în aplicare decizia produsă de mintea preşedintelui Bobâlcă, cel care solicita plata în avans a şedinţelor de CS pe care le prezida. Cu alte cuvinte, decizia nu este operaţională…