Centrul municipiului Târgu Jiu a fost cârpit, de o firmă dintr-un sat din Ilfov, iar ceea ce a rezultat este de-a dreptul șocant. Pavimentul pare un șantier, cu spoieli de ciment, din loc în loc. Pentru cârpelile făcute, societatea a primit 100.000 de lei, adică un miliard de lei vechi.
Centrul pietonal al municipiului Târgu Jiu, care înghite, anual, sume de bani, pentru că se macină continuu, a mai consumat un miliard de lei vechi. Primăria Târgu Jiu a scos la licitație lucrarea de reparație, pe care a câștigat-o o societate din Ilfov, cu obiect de activitate în domeniul construcțiilor. Ima Aqua Investment, care a făcut lucrarea, în doar două zile, are ca obiect de activitate „Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. Firma are sediul social în satul Ștefăneștii de Jos, din județul Ilfov, iar la sfârșitul anului avea un singur angajat, conform datelor oferite de Ministerul Afacerilor Publice. Luni și marți, câțiva muncitori au pus ciment în gropile formate de betonul măcinat, pe care l-au spoit în bătaie de joc. Ca să creeze o continuitate a materialului deja existent, au trasat linii, care imită piatra cubică. Deși pavimentul este colorat în două nuanțe, angajații firmei din Ștefăneștii de Jos au lăsat spoielile în culoarea naturală a cimentului, peste care au dat cu lac. În anumite porțiuni, betonul nou se macină deja.
Primarul Marcel Romanescu susține că societatea din Ilfov a fost singura interesată de lucrare. Edilul spune că speră ca reparația abia finalizată să reziste un an, pentru că anul viitor vor începe lucrările pentru înlocuirea betonului amprentat, cu piatră cubică.
„E o lucrare provizorie, pe care am făcut-o. Avem deja proiectul finalizat, pentru realizarea unei noi soluții, care presupune amenajarea centrului rașului pe bază de piatră, dar văzând că apar foarte multe zone afectate de acest ciment care se fărâmițează, am considerat că trebuie intervenit, pentru siguranța cetățenilor, pentru aspectul puțin mai plăcut decât înainte de a se reliza. Noi sperăm ca pavimentul să mai reziste cel puțin un an de zile. E o societate specializată, nu din județul Gorj și regret că nu avem o societate specializată în remedierea acestor deficiențe în județ”, a spus Romanescu.
Betonul amprentat, montat în centrul municipiului Târgu Jiu, în perioada în care pesedistul Florin Cârciumaru era primar, a costat, inițial, 160 miliarde lei vechi, bani pe care Primăria Târgu Jiu i-a luat prin credit bancar, pe 20 de ani. Materialul, folosit în premieră la Târgu Jiu, pe o suprafață atât de mare, a început să se macine, imediat după ce lucrarea a fost finalizată. În cauză a existat și un dosar penal, însă procurorii de la Parchetul Local Târgu Jiu nu au găsit niciun vinovat, pentru faptul că, anual, primăria alocă bani pentru reparații.