Firma care a distribuit masa caldă, ce a intoxicat peste 100 de copii în Mehedinți, alimentează și școli din Gorj

0
57

Firma care a distribuit, joi, mâncarea ce a intoxicat peste 100 de copii și profesori din Mehedinți, asigură pachetul alimentar și într-o localitate din județul Gorj. Activitatea firmei a fost sistată, în urma scandalului, societatea fiind amendată de inspectorii sanitar-veterinari, cu 22.000 de lei și cu 30.000 de lei de ANPC, care a suspendat temporar activitatea societății.

Peste o sută de copii și cadre didactice din Mehedinți au ajuns, joi, la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat, în pauză, produsele livrate de o firmă de catering. Aceeași societate, Taverna Drobeta 2007 SRL, distribuie produse și într-o comună din județul Gorj, însă, ieri, preparatele livrate copiilor au fost diferite de cele care i-au trimis la spital pe elevii din județul vecin. 1.600 de porții au fost distribuite, ieri, de firma de catering, în școli din Mehedinți și Gorj.

Inspectorii de la Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Mehedinți au sistat activitatea firmei și au aplicat o amendă de 22.000 de lei. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mehedinți au făcut și ei verificări la societatea incriminată, de unde au luat probe.

În cursul zilei de ieri, 104 pacienți au ajuns la Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin, cu grețuri și vărsături, simptomatologie specifică toxiinfecției alimentare, formele de boală fiind ușoare și medii. În urma evaluării medicale, zece pacienți au rămas internați peste noapte. Sursa posibilă a toxiinfecției alimentare sunt preparatele alimentare, furnizate în școli de o firmă de catering. Au fost recoltate probe atât de la firma de catering, cât și de la unitățile de învățământ, precum și probe biologice de la pacienți. Ancheta epidemiologică este în desfășurare”, a declarat Codruța Vochescu, purtătorul de cuvânt al DSP Mehedinți.

ANPC a dispus, vineri, suspendarea temporară a activității firmei de catering și a aplicat o amendă de 30.000 de lei.

Programul ”masă sănătoasă în școli” este unul pilot și nu toate unitățile școlare sunt incluse. Primăriile localităților sunt cele care se ocupă de proceduri și organizează licitațiile, pentru stabilirea firmelor care distribuie produsele în școli. În județul Gorj, 24 de școli sunt incluse în programul ”masă sănătoasă”. La două săptămâni de la începutul școlii, au fost numeroase acuze, legate de modul de distribuire și de calitatea hranei pentru școlari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here