Bătaie de joc, în Secția de Neurologie a Spitalului Județean din Târgu Jiu, unde pacienții sunt privați de cel mai mic drept la intimitate. Persoanele internate sunt aruncate în saloane, la întâmplare, bărbați și femei, deși protocoalele interzic acest lucru. Managerul spitalului, Gigel Capotă, minte că pacienții se bucură de tot confortul. Mai mult, pe pagina de socializare, directorul habarnist cere să fie apreciat.
În Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, suferinţa cauzată de boală este dublată de disconfort. Pe Secția Neurologie, zecile de pacienți internați sunt îngesuiți, câte doi în pat, sau puși bărbați și femei împreună, în același salon. Asta deși protocoalele interzic acest lucru. Sunt pacienți cu afecțiuni neurologice, unii dintre ei măcinați și de alte boli, se luptă cu ciroza, cu bolile bronho-pulmonare, sunt cardiaci sau hipertensivi. Acesta e managementul performant, cu care se laudă managerul Gigel Capotă, adeptul unui slogan amăgitor, acela că unitatea medicală pe care o conduce asigură tuturor pacienților îngrijire medicală exemplară. În realitate, lucrurile sunt extrem de grave.
Managerul Gigel așteaptă aprecieri
În Secția Neurologie a Spitalului Județean din Târgu Jiu, sunt internați aproximativ 50 de pacienți, însă, deși numărul de paturi este aproape dublu, oamenii sunt puși la grămadă, în anumite saloane, de care se ocupă opt medici și 23 de asistenți medicali.
Contactat pentru a explica situația din saloanele Secției Neurologie, managerul Gigel Capotă minte că lucrurile nu stau așa cum arată fotografiile, ci că sunt chiar paturi disponibile, iar cei internați sunt așezați ca la carte: „Nu aveau cum să fie bărbați cu femei în același salon. Nu se face așa ceva. Sunt sub 50 de pacienți și secția are 90 de paturi. Cineva vă induce în eroare. Sunt niște informații care nu au nicio legătură cu activitatea reală”, a susținut directorul Spitalului Județean. Și pentru că a crezut că i-am crezut minciuna, Capotă a încercat să ne și certe, obișnuit fiind cu jurnaliștii societăților mass-media locale, a căror prietenie a cumpărat-o cu contracte de publicitate. Din banii ce ar trebui folosiți în intereseul pacienților. Mai mult, managerul cu susținere politică are pretenția, într-o postare pe pagina personală de socializare, că primească aprecieri. „Toate acestea dovedesc o buna strategie manageriala derulata de catre mine in baza Contractului de Management, fapt ce ar merita aprecieri”, scrie Capotă, pe facebook.