CCR trebuie să se pronunțe, joi, pe contestația depusă împotriva legii de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Surse citate de antena3 spun că judecătorii de la Curtea Constituțională a României au luat deja hotărârea, de a declara neconstituțională procedura parlamentară ce a tăiat indemnizațiile aleșilor, din cauza lipsei de procedură, din timpul procesului legislativ. Legea a fost aprobată în februarie 2021, iar ulterior, peste o sută de parlamentari s-au adresat instanței. Dintre parlamentarii gorjeni care au încercat să-și obțină pensiile speciale apelând la judecată se numără Elvira Șarapatin și Florin Cârciumaru, ambii intrați în parlament pe listela PSD și Scarlat Iriza, care a avut mandate și de la PSD și de la ALDE.
Pentru unii dintre aleșii ieșiți la pensie, care au avut mai multe mandate în parlament, pensiile speciale ajung la aproximativ 15.000 de lei.
Peste 10,5 milioane euro pe an costă bugetul statului, cei 542 deputați și 227 senatori.
Asta merităm pentru că noi proștii îi trimitem acolo la”hodină”și bani mulți!Când vorbim de bani mulți ne referim la cei legal obținuți nu la cei obținuți pe alte căi.Deci pensia unui trântor din cei sus amintiți ,pensia specială evident,este de 10 ori mai mare decât a unui amărât care a contribuit peste 30 de ani!!?Aș spune rușine CCR dar sînt puși politic ba cred că și unii din ei se încadrează la „SPECIALE”,ha,ha,ha!?