Protest al jurnaliștilor din Târgu Jiu, împotriva poliției

0
713

Jurnaliștii din Târgu Jiu au părăsit grupul de comunicare al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, în semn de protest, după ce reprezentanții instituției au blocat posibilitatea de a pune întrebări. Șefii Poliției au limitat accesul în grupul de WhatsApp, iar ziariștii nu mai pot cere informații, doar administratorii putând posta, când și ce vor. Cum, de multe ori, comunicatele Poliției sunt incomplete, ilogice sau agramate, jurnaliștii cereau lămuriri, ceea ce i-a deranjat pe șefii IPJ Gorj, care sunt ca și inexistenți. Mai mult, reprezentanții IPJ Gorj au încercat să mușamalizeze informații, despre persoane care au comis infracțiuni, cel mai recent exemplu fiind al șefului de post din Peștișani, reținut pentru luare de mită, informație negată, inițial, de reprezentanții Poliției Gorj.

Joi, jurnaliștii au început să părăsească grupul de presă, în care nu au mai avut voie să pună întrebări, ca formă de manifestare a dezacordului față de modalitatea nedemocratică de limitarea a accesului la informare.
„Nu vor să mai fie deranjați de presă. Vor să dea comunicate, pe care noi să le copiem în ziare sau sa fie citite robotic la tv sau radio. E mai confortabil pentru ei. Trist este că sunt plătiți din banul public, iar aroganta asta, pe banii noștri, e foarte greu de digerat. Nu este normal ce s-a întâmplat. Ei obstrucționează, într-un fel, accesul la informațiile care ar trebui să ajungă la cetățeni, în cel mai facil mod. Cu acuratete”, spune Mihaela Horvath, jurnalist Gorjeanul și Sud FM.
Se întâmplă de când a venit domnul Bîlă, despre care, personal, nu știu dacă există
„Comunicarea cu biroul de presă al IPJ Gorj lasă de dorit. Se întâmplă asta de când la conducerea instituției a venit domnul Eduard Cristian Bîlă, un domn despre care, personal, nu știu dacă există. Am făcut eforturi pentru a avea o discuție cu dumnealui, dar a ținut neapărat să-mi “demonstreze” că nu există. Doream să mă plâng, ca jurnalist, de comunicarea mea cu biroul de presa. Că există informații incomplete în comunicatele pe care instituția le oferă, că la multe informații pe care le aflăm ni se răspunde că nu se confirmă, ulterior, chiar la câteva zile distanță, apar în comunicatele instituției. Doream să înțeleagă domnul comandant că o comunicare înseamnă un dialog. Din păcate, au înțeles cei de la IPJ Gorj că trebuie să restricționeze grupul, în sensul de a nu permite întrebări din partea jurnaliștilor. În aceste condiții, am decis să nu mai fac parte din grupul de comunicare al IPJ Gorj. Comunicatele lor le găsesc pe site”, a spus Gabriela Mladin, jurnalist Antena3.
„Un birou de presă mai slab pregătit nu a avut instituția în ultimii peste 20 de ani”
„Comunicare lasă mult de dorit la IPJ Gorj. Biroul de Presă răspunde la solicitările noastre, de cele mai multe ori, de genul: „Nu știu”, „Acum citesc la dumneavoastră”, „Nu putem”, „Nu se confirmă” deși cele relatate de noi sunt exacte și corecte…. Subliniez că un Birou de Presă mai slab pregătit ca cel existent la IPJ Gorj acum nu a avut instituția în ultimii peste 20 de ani”, a afirmat Anamaria Mitroi, realizator Tv Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here