Soarta Pandurilor, decisă de instanța supremă: „Se decide viață sau moarte”

0
742

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) decide joi, 3 februarie, soarta Clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Instanța supremă trebuie să hotărască dacă deciziile date până acum, la Târgu Jiu și Craiova, prin care acționarii sunt obligați să achite cotizațiile restante de 2 milioane de euro, rămân în picioare. Obligarea asociaților la plata sumelor stabilite ca restanțe ar salva echipa de fotbal, care este în insolvență. Creditorul majoritar, Marin Condescu, spune că decizia instanței supreme este decisivă pentru formația care a jucat în Europa League, iar acum abia supraviețuiește. „Pe 3 februarie, la Înalta Curte, se decide viață sau moarte. Noi suntem convinși că va fi viață și atunci lucrurile intră în normalitate. Sumele de bani (de la acționari – n.r) sunt rezervate, de la fiecare instituție, după decizia de anul trecut, a Curții de Apel Craiova, rămâne decât decizia care se va lua la ÎCCJ. Dar, câștigând și la Târgu Jiu și la Craiova, având în vedere că în recursul la Înalta Curte sunt analizate decât problemele de drept, având în vedere că am câștigat definitiv cu doi dintre asociați hotărâri definitive în trecut, nu cred că vor fi probleme. Cotizațiile sunt obligatorii”, spune Condescu.

În 2019, Curtea de Apel Craiova a decis că asociații Clubului Pandurii să achite 15 milioane de lei, sumă stabilită printr-o expertiză contabilă, confirm încheierii instanței. În cazul unei sentințe favorabile, Pandurii ar trebui să primească sume după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia: 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu: 2.861.747,68 lei; Consiliul Județean Gorj: 769.543,23 lei; societatea ARTEGO: 4.898.219,86 lei și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia (USMO): 516.983,76 lei.

Marin Condescu spune că menținerea hotărârilor date de instanțele din Târgu Jiu și Craiova va asigura ieșirea din insolvență a clubului gorjean. „Procesul nu se poate pierde. Poate să fie amânt, ceea ce pentru noi este la fel de rău. Nu atât de rău ca atunci când s-ar pierde. Odată dus procesul la Înalta Curte, el poate, în cel mai rău caz, să fie trimis spre Curtea de Apel, dacă se va găsi o problemă de legalitate, în decizia care s-a luat, ceea ce noi nu credem că e posibil. Noi toți sperăm că Pandurii va câștiva, își va achita obligațiile față de 172 de salariații, inclusiv sportivii care sunt la masa credală și cei care au jucat în perioada 2017 – 2020. Și în maxim 2-3 ani de zile, să ieșim din insolvență și să putem ataca o echipă competitivă, să nu fim obligați, ca acum, să dă drumul la cei mai buni jucători, neavând resursele necesare”, a declarat Marin Condescu.

În 2019, Clubul Pandurii a scăpat de intrarea în faliment, cerută de administratorul judiciar, firma Consulting Company IPUR, al cărei plan de restructurare nu a ajutat entitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here