Caută în Gorj terenurile prințului Paul, condamnat pentru retrocedări ilegale

0
612

Primăriile din județul Gorj au primit adrese, prin care li se cere să comunice dacă au înregistrat solicitări din partea prințului Paul de România, să-i restituie proprietăți.

Adresele au fost trimise de Prefectura Gorj, care a primit o solicitare în acest sens, de la instituția omoloagă, din Timiș. În județul din Banat, autointitulatul prinț a revendicat 1.300 de hectare, din care 772 ha de teren agricol și 536 ha de teren forestier în comuna Banloc, unde exista un fost domeniu regal. Instanța i-a dat câștig de cauză pentru 50 de hectare, însă comisia locală a cerut, ulterior, anularea hotărârii comisiei județene, argumentul fiind că aceeași suprafață i-a fost validată în județul Vaslui. „Vă solicităm să comunicați, dacă Alteța Sa Regală Prințul Paul a României a formulat, în temeiul legilor fondului funciar, cerere, pe raza unității administrativ teritoriale a dumneavoastră, prin care să fi solicitat restituirea dreptului de proprietate asupra terenului cu vegetație forestieră situat în comuna Banloc, județul Timiș, teren în suprafață de 536,90 ha ce a aparținut antecesoarei sale, Alteța Sa Regală Principesa Elisabeta a României”, se arată în adresa trimisă către toate primăriile din județul Gorj. Instituțiile publice au termen de răspuns data de 11 august.

Paul de România a fost prins, recent, în Paris, unde se ascundea după ce a fugit din țară, în urma condamnării la 3 ani și 4 luni de închisoare, în decembrie 2020, într-un dosar ce vizează retrocedarea ilegală a Fermei regale de la Băneasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here