Decizie DEFINITIVĂ a FIFA, în cazul Pandurii

0
1158

FIFA a anulat sancțiunile anunțate pentru clubul Pandurii Târgu Jiu, după ce doi foști jucători au depus memorii, pentru salarii restante de aproximativ 80.000 de euro, la care se adăugau penalități. Sârbii Gordan Bunoza şi Nikola Vasiljevic au cerut și depunctarea echipei gorjene, care a fost somată, inițial, să achite datoriile către fotbaliști, până la sfârșitul lunii mai. Datoriile datează din perioada 2016, când președintele Clubului Pandurii era Narcis Răducan, cel care a dus Pandurii în insolvență. Comisia de Disciplină din cadrul FIFA a decis, ulterior închiderea definitivă a procedurii declanșate împotriva Pandurilor, stabilind că cei doi jucători trebuie să-și recupereze restanțele, în cadrul procedurii de insolvență, în care se află clubul gorjean.

„După o analiză atentă a documentaţiei prezentate de către părţile implicate precizate, luăm notă de faptul că obligaţiile financiare ale CS Pandurii către jucătorul Gordan Bunoza au fost create înainte de începerea procedurii de insolvenţă şi, prin urmare, trebuie să fie considerate obiect al acestei proceduri. Ca regulă generală, Comisia de Disciplină a FIFA nu se poate ocupa de cazurile care implică cluburi aflate în procedură de insolvenţă. În numele preşedintelui Comisiei de Disciplină, regretăm cele întâmplate şi vă informăm că procedurile disciplinare actuale sunt declarate închise ca urmare a faptului că CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu se află în procedură de insolvenţă, desfăşurată în conformitate cu prevederile aplicate de legislaţia naţională din România”, se arată în motivarea deciziei FIFA, înaintată Federației Române de Fotbal.

FRF a primit, odată cu decizia forului internațional, și mențiunea că depunctarea clubului Pandurii nu trebuie pusă în aplicare: „Sancţiunea de a deduce puncte de la echipa debitoare nu mai trebuie implementată. FRF este invitată să transmită imediat această scrisoare clubului afiliat CS Pandurii. Vă mulţumim că aţi luat cunoştinţă de cele arătate mai sus şi pentru înţelegerea situaţiei”, se mai arată în motivarea trimisă de oficialii FIFA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here