Două zile de greva foamei, în fața CEO. Lăsat fără contract, cu 22 zile înainte de pensionare

0
91

Două zile de greva foamei, în fața Complexului Energetic Oltenia. Aproximativ 30 de persoane protestează, din cauză că au rămas fără contractele de muncă, care au expirat la finalul lunii iunie și nu au mai fost prelungite. 124 de oameni sunt în această situație. Protestatarii acuză că nu au fost anunțați că sunt puși pe lista celor ale căror contracte nu se prelungesc. În plus, spun aceștia, selecția a fost una preferențială, făcută de șefii de sectoare. Azi, conducerea a solicitat ca un grup de 4 protestatari să intre la discuții, ceea ce a creat nemulțumiri în rândul greviștilor, care au solicitat directorilor să iasă să vorbească cu toți și să le dea explicații.

Greviștii acuză șefii care au făcut selecția, fără să anunțe și să respecte niște criterii. Unul dintre protestatari mai avea nevoie de 22 de zile, ca să se poată pensiona pe Legea 197. ”Lacrimile lor de crocodil pe mine nu mă încălzesc cu nimic. Eu 7 ani nu mai pot ieși la pensie. Îmi mai trebuie 22 de zile, ca să închei 2 ani, având 13 ani și patru zile de grupă specială. Am lucrat și în subteran.

Și-au bătut joc, șefii știau că trebuie să ies la pensie. Cu vreo două săptămâni în urmă, ni s-a spus că se va prelungi la toată lumea. Apoi a început să circule un zvon, că la vreo 150 nu se va prelungi. Trierea au făcut-o șefii de cariere, care s-au întâlnit la un șpriț, nu au analizat pe fiecare, de ce eu, care am calificare nu rămân și rămâne un necalificat. Asta am aflat-o duminică, eram la Bala, soția a leșinat. Trebuia să anunțe dinainte, nu așa, ca la aprozar”, a povestit Viorel Vârlănuță, de la Lupoaia.

Protestatarii acuză și politicienii, că i-au mințit în campania electorală, că le vor fi prelungite contractele. ”Vrem să muncim. Credem că selecția a fost făcută politic. Au fost dați unii afară, cum suntem noi și au fost angajați alte persoane și se angajează în continuare. Au fost făcute în campania electorală și înainte și după, la Cariera Roșiuța”, a declarat unul dintre protestatari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here