Un festival al sarmalelor și piftiilor este organizat duminică, în comuna gorjeană Peștișani. Evenimentul nu este la prima ediție, ci are o tradiție de 13 ani, iar până recent, s-a organizat la Tismana. În acest an, spectacolul culinar are loc la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani. „Peste 20 de expozanți vă vor încânta simțurile provocându-vă să le admirați și degustați produsele. Vor fi sarmale de toate felurile, piftii de toate felurile, inclusiv cea de caracatiță (în caz că nu ați văzut-o la ultima ediție) dar și alte produse preparate cu dragoste și migală de oameni care iubesc arta culinară. Vor fi expozanți din Gorj și Mehedinți, dar avem și un invitat special, care vine de dincolo de graniță, tocmai din Serbia, special pentru evenimentul de la Peștișani. Două instituții de învățământ, Colegiul Virgil Madgearu din Tg Jiu și Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Peștișani vor avea standuri prin care își vor prezenta atuurile lor în materie de alimentație publică sau turism. Vom avea deserturi de casă, preparate tradiționale, licori cu grade înalte, fructe ecologice sau flori crescute cu dragoste și multă pasiune. De asemenea After School Micul Artist din Peștișani va organiza diverse ateliere de creație pentru copilașii care vor vizita festivalul”, arată organizatorii din acest an.
Festivalul sarmalelor și piftiilor de la Peștișani începe la ora 12:00 și începe cu un concurs culinar între bucătari din întreaga zonă a Gorjului, urmat de recitaluri de muzică pupulară și ușoară. Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului și Tavi Colen & Emma de la Zu vor întreține atmosfera.