Petrecere din bani publici, în localul fără autorizație de funcționare, al fostului primar

0
1046

Primarul comunei Câlnic a organizat, sâmbătă, o chermeză, din bani publici, pentru vârstnicii din localitate, în restaurantul fostului edil din Drăguțești, neautorizat să funcționeze. Maestrul de ceremonii Dumitru Vulpe a transformat paranghelia într-un eveniment electoral, invitând la chermeză mai mulți reprezentanți ai PNL. La petrecerea de la Drăguțești au ajuns doi senatori liberali, Daniel Fenechiu și Ion Iordache, primarul din Rovinari, aflat sub control judiciar, într-un dosar instrumentat de Parchetul European, dar și șefi de organizații din PNL.

Banii publici sunt folosiți de unii primari, în plină criză globală, pentru acțiuni electorale. Unul dintre edilii din Gorj, Dumitru Vulpe, a inițiat un proiect de hotărâre, prin care a alocat peste jumătate de miliard de lei vechi, ca să îi amețească politic pe bătrânii din comună. Sub pretextul unui eveniment dedicat vârstnicilor, primarul din Câlnic i-a plimbat pe seniorii din localitate până în comuna Drăguțești, unde le-a organizat o petrecere. Localul în care s-a desfășurat evenimentul aparține fostului edil, Vasile Moșoiu, și nu are autorizație de funcționare.

Proprietarul localului este un apropiat al senatorului Ion Iordache, care încearcă acum, pe căi neortodoxe, să preia șefia PNL Gorj. În 2019, Moșoiu negocia cu Iordache și primarul din Rovinari, lideri pe atunci ai ALDE Gorj, o candidatură la primăria Drăguțești.

Ion Iordache a și fost, de altfel, invitat de seamă, la petrecerea din bani publici, organizată de primarul din Câlnic, pentru vârstnici, la care au fost prezenți și senatorul PNL, Daniel Fenechiu, primarul din Rovinari, Robert Filip și lideri ai unor organizații liberale. Reprezentanții PNL au și luat cuvântul, vorbindu-le celor prezenți la chermeza transformată în acțiune electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here