Juristul Primăriei Lupeni, reținut pentru luare de mită

0
360

Consilierul juridic principal al Primăriei Lupeni, din județul Hunedoara, Constantin Pavăl, a fost reținut de DNA, pentru luare de mită. În ordonanța procurorilor se arată că funcționarul a cerut 50.000 euro unui om de afaceri, să-l ajute să concesioneze o suprafață de teren, ce aparține primăriei.
„În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.
După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022”, arată un comunicat emis de DNA.
Juristul va fi prezentat, azi, Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here