Legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată. Pe cine ajută

0
447

Legea consumatorului vulnerabil a fost promulgată de președinte și se va aplica de la 1 noiembrie a.c. Peste 500.000 de români beneficiază de prevederile acesteia, conform reprezentanților puterii. Legea prevede majorarea ajutoarelor de încălzire, ce se acordă persoanelor vulnerabile, care au venituri lunare reduse. Pe tot parcursul anului, statul acordă ajutor la plata facturilor la energie electrică și gaze.

Măsurile de protecţie socială financiare constau în acordarea de ajutoare destinate asigurării nevoilor energetice minimale şi sunt:

a) ajutor pentru încălzirea locuinţei;

b) ajutor pentru consumul de energie destinat acoperirii unei părţi din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului;

c) ajutor pentru achiziţionarea, în cadrul unei locuinţe, de echipamente eficiente din punct de vedere energetic , necesare pentru iluminarea, răcirea, încălzirea şi asigurarea apei calde de consum, pentru înlocuirea aparatelor de uz casnic depăşite din punct de vedere tehnic şi moral cu aparate de uz casnic eficiente din punct de vedere energetic, precum şi pentru utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun consum de energie;

d) ajutor pentru achiziţionarea de produse şi servicii în vederea creşterii performanţei energetice a clădirilor, ori pentru conectarea la sursele de energie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here