Percheziții la Rovinari și Bâlteni. Vizate, afaceri cu bani publici

2
6242

Percheziții au loc, în această dimineață, la Rovinari și Bâlteni. Echipaje de anchetatori au descins, încă de la primele ore, la locații din zona centrală a orașului Rovinari. Coloana de mașini ale organelor de anchetă se desfășoară între localul deținut de familia primarului Robert Filip și sediul primăriei. În paralel, oamenii legii „vizitează” și locuința șoferului edilului, care locuiește în comuna Bâlteni. Pe numele acestuia au fost accesate fonduri, de aproape 80 miliarde lei vechi, pentru achiziționare de utilaje. O volă din proiect a fost închiriată, ulterior, pe o sumă foarte mare, ca să execute lucrări la groapa de gunoi din oraș, de unde deșeurile erau transportate la Severin.
Afacerile cu gunoi le-au „mirosit” anchetatorilor, care efectuează cercetări.
UPDATE. Cercetările sunt efectuate de Parchetul European, într-un dosar de fraudare a bugetului UE, prin programul de 1,1 miliarde euro, destinat dezvoltării Deltei Dunării. Prin mecanismul european, mai multe firme au primit fonduri europene, ca să contribuie la ridicarea nivelului de trai în zonă.

2 COMENTARII

  1. Corect domnul Nicu,de mai sus,și noi îi așteptăm cu aceeași ardoare la Bumbești-Jiu,Sadu.Avem aici un primar rudar de fel,Bobaru,care acum vreo 18 ani era un nimenea pe lume iar acum se crede nici mai mult nici mai puțin decât un fel ďe Dumnezeu iar în primărie este un despot el fiind LEGEA!?De necrezut !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here