Polițist de 37 ani, mort de Covid. Doi copii, rămași orfani

0
2571

Un ofițer de poliție din cadrul IPJ Gorj a murit, în această seară, după ce fusese internat cu Covid. Colegii acestuia au cer socoteală ministrului de Interne, pentru refuzul de a testa polițiștii. Reprezentanții Sindicatului Europol susțin că polițiștii ar trebui considerați ca făcând parte din linia întâi, în lupta împotriva virusului Covid. “Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și doi copii de numai câțiva anișori. Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2.
Intre timp, MAI evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă”, se arată într-un mesaj postat pe pagina sindicatului polițiștilor.
“Lipsa de reacție de care dați dovadă, vă face autorul moral al morții al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI”, se mai arată în comunicatul Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here