Polițiștii gorjeni caută 1.000 de vaccinați la chiuvetă. Percheziții

0
308

Polițiști din București, Gorj, Vâlcea și Olt au efectuat, luni, 12 percheziții domiciliare, într-un dosar penal de vaccinări „la chiuvetă”. Infracțiunile pentru care se fac cercetări sunt de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influență, fals informatic și acces ilegal la un sistem informatic.

Din probatoriul anchetatorilor, rezultă că, din august 2021 și până în prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în sectorul 2 al municipiului București și în municipiul Caracal, județul Olt, a efectuat vaccinări prin metoda “la chiuvetă”. „Peste 1.000 de persoane au obținut în mod fradulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul necesar vaccinării și chiar fără a fi prezenți fizic în centrul de vaccinare. Activitatea infracțională a fost susținută și de modalitatea de organizare a activității de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare și care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze.
Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de
pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării activităților specifice de
urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun”, arată un comunicat emis de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here