Prefectul acuză CJ că a dat bani nejustificat unor primari PSD. Reprezentanții CJ îl acuză de ”atitudine neserioasă”

0
175

Prefectul de Gorj acuză reprezentanții Consiliului Județean că au direcționat, ilegal, 4,2 milioane de lei către patru parimării din ograda PSD. Reprezentanții CJ reacționează și îi bat obrazul, pentru că a anunțat mai întâi presa, despre rezultatul controlului la instituția administrativă.

Prefectul Iulian Popescu a acuzat Consiliul Județean, că a alocat nejustificat bani, unor primari PSD. 4,2 milioane lei au fost repartizate către patru localități, pentru situații de ”extremă dificultate”. În urma controlului efectuat la CJ, reprezentanții Prefecturii au tras concluzia că situațiile invocate nu au existat în realitate, iar banii au fost cheltuiți pentru plata unor restanțe sau pentru a acoperi majorarea valorii unor lucrări. Novaci, Arcani, Runcu, Turcinești sunt localitățile care au primit sume, în luna decembrie, printr-o hotărâre a Consiliului Județean. ”O hotărâre din decembrie, una din cele trei, făcute pe repede-nainte, ca să împartă bani anumitor primari. Este alocată o sumă de 4.200 mii lei, pentru situații de extremă urgență, în patru localități, care nu pot să justifice această extremă urgență. Proiectul acestei hotărâri este elaborat în data de 7 decembrie, la care se fac referiri la adrese ale acestor primării, cerând sprijin financiar. Numai că adresele sunt în data de 9. Domnii din Consiliul Județean sunt un fel de mama omida, pot să-și dea seama ce solicită primăriile, dar cu două zile înainte și, culmea, și pregătesc o hotărâre imediat, să le iasă în întâmpinare”, a spus prefectul, într-o conferință de presă. Iulian Popescu a afirmat că hotărârea emisă de Consiliul Județean va fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Prefectul susține că banii nu au fost utilizați în scopuri de urgență. ”Nici nu au fost folosiți în întreaga valoare, unele primării au făsut plăți pentru facturi restante din 2022, dar care nici nu apăreau în arierate la Finanțe, au făcut plăți în aceeași zi cu data emiterii facturii, una din primării folosește acești bani pentru un cămin cultural, contractat cu un an înainte, suplimentând valoare investiției, fără să se asigure că are o hotărâre anterior acestei decizii, prin care să-și asume o reaprobare a indicatorilor tehnico-economici ai acelei investiții”, a mai spus Iulian Popescu.
Reprezentanții Consiliului Județean îl acuză pe prefect că nu a înaintat instituției controlate raportul pe care l-a prezentat într-o
conferință de presă. ”Maniera în care procedează domnul prefect este una total neserioasă față de actul de administrație al județului Gorj și pune într-o situație de neseriozitatea instituția prefectului. Nu este normal ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să iasă public cu niște acuze extrem de grave, până nu are un raport finalizat și până nu l-a înaintat, pentru că noi, până în momentul de față, nu am primit niciun răspuns. În momentul în care vom avea înaintat oficial un raport, vom formula cu siguranță obiecții”, a transmis Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj.
Între șefii celor două instituții publice a izbucnit un război politic, odată cu apropierea campaniei electorale, ambii fiind viitori candidați, Iulian Popescu, din partea PNL, iar Cosmin Popescu din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here