Președinte de consiliu județean, trimis în judecată. A trucat un concurs, să-și promoveze consilierul, director

0
516

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe (PNL), a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a trucat un concurs, ca să-și promoveze consilierul de la cabinet, manager la Școala Populară de Arte. Alături de Alexe, au ai fost trimiși în același dosar și consilierul promovat, dar și șeful Serviciului Resurse Umane.

Procurorii susțin în rechizitoriul întocmit, că la data de 11 noiembrie 2020, Costel Alexe, în calitate de președinte al Consiliului Județean Iași, ajutat de șeful de la Resurse Umane, Apetrei Radu-Gabriel, ar fi dispus, cu încălcarea prevederilor legale, detașarea lui Babă Vlad-Corneliu, de pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului cabinetului președintelui Consiliului Județean Iași, pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași. „Aceasta, în condițiile în care inculpatul cunoștea că respectiva numire nu îndeplinea condițiile legale. Menționăm că inculpatul Baba Vlad-Corneliu ar fi fost angajat pe o perioadă determinată, fără concurs, pe funcția de consilier IA în cadrul Compartimentului cabinetului președintelui Consiliului Județean Iași în data de 11 noiembrie 2020 și tot la aceeași dată ar fi fost detașat pe funcția de manager (director) interimar al Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași.

În același context, cu încălcarea prevederilor legale, pentru a obține numirea definitivă pe postul respectiv a inculpatului Babă Vlad-Corneliu, președintele Consiliului Județean Iași Alexe Costel ar fi inițiat și elaborat un proiect de hotărâre prin care ar fi fost schimbate condițiile de participare la concurs precum și componența comisiei”, arată un comunicat emis de procurorii DNA.

La vremea respectivă, la nivelul Consiliului Județean Iași era în vigoare o hotărâre adoptată în anul 2020, care privea modalitatea de organizare și condițiile de participare la concursul de ocupare a postului de manager (concurs suspendat ca urmare a intervenirii stării de urgență și ulterior a stării de alertă).

Anchetatorii au calculat un prejudiciu de 143.587 lei, creat bugetelor Consiliului Județean Iași și Școlii Populare de Arte „Titel Popovici” Iași, reprezentând leafa managerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here