Primar reținut. Acuzat de mai multe infracțiuni

0
691

Un primar din județul Vrancea a fost reținut pentru 24 de ore, marți seara, într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracțiuni: folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat, conform reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
„În urma audierilor care au avut loc marţi, faţă de primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracţiuni, printre care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat. Facem precizarea că, până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu, citat de Agerpres.

Anchetatorii au efectuat mai multe percheziții, marți, la sediul primăriei, al unei societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, care au fost duse, ulterior, la audieri. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here