Protest CEO: ”Păi de când au început să învețe muștele pe albine cum se face mierea?”

0
907

Minerii și energeticienii, care pichetează pentru a opta săptămână Prefectura Gorj, critică politicienii și administrația Complexului Energetic Oltenia, care iau decizii fără consultarea angajaților. “Ne spun nouă că nu știm noi cum se muncește în această companie? Păi de când au început să învețe muștele pe albine cum se face mierea? De când au început unii, care nu mai știu ce e aia producție, de 20 – 25 de ai. Ei stau în birouri și ne spun nouă cum se muncește în producție. Nouă, cei care venim de la schimbul II, să protestăm în această piață sau care plecăm de aici, în schimbul II?”, a fost replica liderului Manu Tomescu.

Protestatarii spun că nu renunță la pichetări, până când nu se vor rezolva cele două revendicări majore, pe care le au: reducerea vârstei de pensionare și preluarea plății certificatelor CO2, de Guvern. „Noi suntem aici ca să-i determinăm, să-i forțăm, că de rugat i-am rugat destul, să-și respecte promisiunile și să ducă până la capăt acest proiect de lege, pe care ei l-au făcut, într-o campanie electorală. Repet, la acest proiect se pot aduce amendamente, în așa încât să facă facă referire la toți minerii și energeticienii din producție, să facă din el un proiect constituțional, să îndeplinească toate condițiile”, a mai adăugat Tomescu.

„Joacă ping-pong cu soarta noastră”

Muncitorii care își cer drepturile, de două luni, spun că toate conducerile care s-au succedat la Complexul Oltenia au luat de la angajați, ca să acopere costurile pentru orice cheltuială apărută. „Să ia taxa certificatelor de carbon de pe munca noastră, pentru că nu a plătit-o nimeni, nu a plătit-o nici directoratul, nici CS-ul, din baniilor de acasă, nu au plătit-o nici guvernanții, nici parlamentarii din banii lor. Aceste certificate, acest bir nedrept, lăsat nedrept pe umerii noștri, e plătit din munca noastră. Toate investițiile pe care ne-au obligat să le facem, care depășeșsc un miliard de euro, le-am făcut din banii noștri, nu ne-a dat nimeniun leu. Când nu am avut acești bani ne-am împrumutat și am plătit dobânzi la bănci. Ei laxă taxele tot pe munca noastră. Noi nu mai putem să facem față acestui bir, al certificatelor. Ei și acum fac declarații și joacă ping-pong cu soarta noastră. Boșii noștri din federații trimit scrisorele și poartă corespondență cu Guvernul și continuă să ne spună că trebuie să mergem tot pe această cale. O să ne trezim că mai rămânem 4.000 în această companie”, a spus Manu Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here