GorjOnline: Oamenii senatorului Iordache, reținuți de procurori

0
454

Conform unor surse citate de GorjOnline, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj i-a reținut marți, 30 martie, pentru 24 de ore, pe doi dintre cei care coordonează, în acte, afacerea Ydail, fondată de actualul senator Ion Iordache. Firma deține contractul pentru întreținerea drumurilor județene, atribuit de Consiliul Județean Gorj și a avut contracte cu mai multe primării din județ.

Conform sursei citate, Doru Șandru, directorul societății Romstrade SA și omul care conduce grupul de firme Ydail Construct SRL, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Alături de Șandru, în Arestul IPJ Gorj a ajuns și Mircea Vărzaru, administratorul firmei Ydail Construct SRL.

Potrivit unor surse, marți, organele de cercetare penală au efectuat percheziții la firmele controlate de Ion Iordache, iar în acest dosar au fost audiați și alți oameni de afaceri care au avut relații contractuale cu Ydail Construct.

Doru Șandru este cumnatul senatorului Ion Iordache și a mai fost reținut de procurori și în decembrie 2015, alături de mai mulți primari gorjeni, însă dosarul a fost clasat, cinci ani mai târziu, după ce judecătorii au eliminat toate înregistrările care demonstrau că primarii au primit șpăgi pentru contracte acordate firmelor din grupul Ydail.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here