PSD, plângere penală împotriva lui Cîțu, după împărțirea banilor din fondul de rezervă. „Modalitatea prin care și-a onorat datoriile politice”

0
359

Liderii PSD amenință cu plângere penală împotriva premierului Florin Cîțu, pe care îl acuză că a alocat un miliard de lei, din fondul de rezervă, către primării, dirijând sume de câteva ori mai mari către administrațiile conduse de liberali.  „50 de milioane de euro din bani publici au fost daţi mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîţu cu mâna la nas. Restul administraţiilor locale, care au cerut disperat de bani pentru încălzire, spitale şi şcoli nu primit nici pentru hârtie igienică. (…) Partidul Social Democrat nu poate să accepte acest lucru, de aceea vom depune plângere penală împotriva lui Cîţu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru ca să se răzbune că l-am dat jos”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă. Și președintele PSD Gorj, Mihai Weber, a acuzat faptul că sumele din fondul de rezervă au fost date la „mită” electorală. „Este modalitatea prin care Cîțu și-a onorat datoriile pentru că a ieșit președintele partidului”, a acuzat Weber.

„Guvernul eșuat a răspuns celor care l-au votat”

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, acuză faptul că Florin Cîțu a direcționat, ieri, fonduri către membrii de partid care l-au votat pentru șefia PNL. „Guvernul eșuat a făcut o repartizare, răspunzând celor care l-au votat în 25 septembrie. Proiectul de act normativ nu are nicio logică, nici juridică, nici economică, nici sustenabilă, în ceea ce privește alocarea fondurilor pentru localitățile din toată România. Este o alocare eminamente politică, pentru că se vede. Toate comunele din țară au primit 50.000 de lei, pe când cele ale PNL-ului au primit de la 400.000 în sus. Orașele au primit 100 de mii, celelalte de la un milion în sus”, a declarat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Șeful județului acuză liberalii care ocupă funcții la nivel înalt nu au ajutat județul. „Județul Gorj, la ora actuală, nu prea contează pentru cei care ne reprezintă la București. Vă dau un exemplu: Gorjul a primit 21 milioane de lei. Harghita, 38 de milioane, Covasna, 31 de milioane, cu ministru în Guvernul României. Constanța, 71 milioane lei. Pentru că nu era un criteriu. Puteau să se zbată pentru județul care traversează o perioadă grea, avem restrângerea activității CEO, eșalonarea la plată a tot ce înseamnă impozite, a adus grave prejudicii în acest an”, a mai spus președintele Consiliului Județean Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here