Teatrul din Târgu Jiu, nominalizare la Premiile Uniter

0
349
O piesă a teatrului din Târgu Jiu a fost nominalizată la premiile Uniter. „Cazul Tudor Vladimirescu” a avut premiera anul trecut, un spectacol jucat în aer liber, pe insulița Jiului, cu o distribuție foarte mare, din care au făcut parte actori, dansatori, o trupă de muzică rock și în care scena a fost una neconvențională, acțiunea mutându-se chiar și pe râul Jiu.
„Pentru prima dată în istoria de aproape 30 de ani a Teatrului nostru, Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, un proiect artistic realizat la Târgu Jiu, este nominalizat pentru Premiul Uniter! Am crezut de la început în acest proiect, unic în peisajul cultural local, în care și-au lăsat partea de dăruire sute de artiști, autorități și oameni de bine! Am simțit de la început că vom ajunge aici (am și martori!) – la prima nominalizare Uniter – după o muncă titanică ce s-a desăvârșit într-un spectacol – operă rock – dăltuit de sufletul și de viziunea artistică a lui Gavriil Pinte – prin minunații actori ai teatrului nostru, balerinii de la Ansamblul „Doina Gorjului”, trupa Bucium, deîmpreună cu toți cei ce și-au lăsat parte din ei, din arta sau munca lor, pe insulița Jiului, anul trecut, în luna mai”, a anunțat Iani Gârbaciu, în această după amiază.
În luna mai, spectacolul va fi transmis de postul național de televiziune și tot atunci va fi lansat și albumul „Cazul Tudor Vladimirescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here