Teste de salivă pentru elevi, asigurate de stat

0
293

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât, azi, achiziționarea de teste de salivă, care să fie folosite în școli, pentru testarea întrunite rapidă a elevilor. 70.000 de astfel de teste în unitățile din țară.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

  • Art.1 – (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare Pagina 2 din 2 a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.
  • Art.2 – Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
  • Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. Art.4 – Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here