Prim-vicele PNL Gorj, Robert Filip, primar în Rovinari, ar fi apelat la gruparea Coldea, să-l scape de dosarul fraudei de 3 milioane euro

0
754

Primarul din Rovinari, lider PNL, este unul din clienții grupării Coldea, scrie mediafax.ro. Generalii i-ar fi cerut lui Robert Filip 750.000 de euro, ca să-i ”optimizeze” dosarul în care edilul este inculpat, alături de socru și un apropiat afacerist, fiind acuzați de o fraudă de 3 milioane euro, bani europeni.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, prim-vicepreședintele PNL Gorj, ar fi încercat să scape de dosarul în care este inculpat, pentru o fraudă de 3 milioane euro, instrumentat de Parchetul European, apelând la gruparea generalilor lui Florin Coldea. Primarul liberal ar fi apelat la gruparea Coldea – Dumbravă – Trăilă, către care a plătit 200.000 de euro, prin firma mamei. O parte din bani ar fi intrat şi în firma lui Coldea, scriu Mediafax și Alephnews.

Gruparea Florin Coldea – D. Dumbravă – D. Trăilă ar fi cerut primarului din Rovinari, Robert Filip, 750.000 de euro pentru „rezolvarea” – cumva etapizată – a dosarului său din Justiţie, susţin aceleaşi surse. Liberalul ar fi ajuns la gruparea generalilor, printr-o rudă.

Robert Filip, primarul orașului Rovinari, din județul Gorj, este inculpat într-un dosar, trimis în judecată de Parchetul European, pentru o fraudă de 3 milioane de euro, alături de socru și un afacerist, apropiat al acestuia din urmă. Presa fără stăpâni a prezentat în EXCLUSIVITATE, AICI interceptări din dosarul EPPO, în care procurorii demască ingineriile financiare, prin care trei sunt acuzați că au dat un „tun” bugetului european, prin firme deținute direct sau prin intermediari, ori membri ai familiei. Anchetatorii că grupul băieților deștepți a fraudat procedura de obținere a fondurilor, în cadrul programului ITI Delta Dunării: nu au avut cofinanțările obligatorii și au simulat împrumuturi, doar pentru a demonstra existența banilor și a obține extrase de cont, necesare la dosare, după ca așa zisele împrumuturi erau restituire. Utilaje, importate în mare parte din China, erau rulate prin firme controlate și revândute la prețuri supraevaluate.

Primarul Filip a încercat să se legitimeze, în ultimul an, afișându-se alături de liderii PNL și chiar lângă ministrul Justiției .

Despre cine este Robert Filip, presafarastapani.ro a scris AICI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here