Candidații independenți au umilit partidele mari. Un consilier, voturi, cât două formațiuni la un loc

0
723

Candidații independenți la alegerile locale din 9 iunie au obținut rezultate surprinzătoare, în Gorj, surclasând adversari susținuți de partide, unele cu experiență pe scena politică. Explicația este că electoratul a taxat politicienii care s-au mutat dintr-o barcă în alta și partidele care și-au schimbat mesajele și au făcut alianțe cu adversarii.

Un candidat independent a umilit partidele mari la Bumbești Jiu, reușind să obțină un scor cât două dintre ele la un loc.

Georgian Lucian Udrescu a fost singurul independent pentru consiliul local. El a contabilizat 515 voturi și a surclasat PNL, AUR și Alianța USR PMP. Liberalii au avut 389 voturi, AUR 364 și USR-PMP 268.

Udrescu este unul dintre criticii primarului PSD, Constantin Bobaru, care a mai câștigat un mandat la Bumbești Jiu

Un alt independent care a avut un rezultat bun, Marian Ciofîcă, a candidat pentru Primăria Târgu Jiu. În urma numărării voturilor, a obținut 5,01%, cu 1.652 de voturi. Ciofîcă este la la același procent cu candidatul USR-PMP și mult peste candidatul SOS, Gabriel Coica (2,43%), actual viceprimar la Târgu Jiu și candidatul ANC, Liviu Andrei (0,61%), fost prefect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here