28 de percheziții. Firme care vindeau online, suspecte de evaziune

0
630

Descinderi de amploare, azi de dimineață, la firme care vând online. Anchetatorii au efectuat 28 de percheziții, la 24 de firme din Târgu Jiu. Administratorii sunt suspectați de evaziune fiscală. Aceștia au înființat mai multe societăți comerciale, ca să creeze un circuit, în care să se piardă șirul actelor. Firmele „călcate” de oamenii legii vindeau de la lenjerii de pat, cuțite de bucătărie și electronice, până la măști de față.

„La data de 30 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au pus în executare 28 de mandate de percheziție, pe raza municipiului Târgu Jiu, la sediile a 24 agenți economici și domiciliile reprezentanților entităților economice, într-un dosar penal de evaziune fiscală.
În fapt s-a reținut că în perioada 2016, până în prezent, prin intermediul societăților comerciale s-a creat un circuit evazionist în scopul eludării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor realizate din comercializarea de produse în mediul on line, inclusiv materiale de protecție covid-19.
Cu ocazia perchezițiilor au fost identificare și ridicate documente ce privesc activitățile comerciale, 15 echipamente IT și indisponibilizate mărfuri care urmează să facă obiectul cercetărilor ulterioare.
Prejudiciul sesizat în cauză este de peste un milion de lei”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here