68 de percheziții în 14 județe. Vizate, patru firme din Gorj

0
1525
SAMSUNG

Zeci de percheziții au fost efectuate, azi, de polițiști din 14 județe și din capitală, la firme și persoane, într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii au descoperit o societate din Mureș, care a vândut mărfuri, către zeci de firme și nu a înregistrat operațiunile în contabilitate. Printre societățile la care s-au făcut verificări este și firma Trefo, a familiei deputatului Dan Vâlceanu, care a achiziționat produse de la societatea mureșeană.

Polițiștii din Mureș au efectuat, azi, 68 de percheziții, în 14 județe din țară și în București, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane, într-un dosar de evaziune fiscală. Patru dintre descinderi au avut loc în județul Gorj, în localitățile Târgu Jiu, Rovinari, Mătăsari și Runcu. „Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, reprezentanții unei firme din Mureș, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relații comerciale fictive și ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș. Ancheta, coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș, s-a desfășurat în capitală și în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui. Anchetatorii au pus în aplicare 15 mandate de aducere.

Printre firmele la care s-au făcut verificări este și cea a familiei deputatului Dan Vâlceanu, care a achiziționat mărfuri de la societatea din Mureș. Actele cu care s-au achiziționat produse, ca tablă, țeavă, profile, introduse în contabiliatatea firmei Trefo și a altor câteva zeci de societăți din țară, nu au fost operate și în evidențele societății mureșene, administratorii fiind anchetați pentru evaziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here