A ascuns arma în camion și a băgat-o în țară

0
250

Polițiștii gorjeni au găsit o armă de tir, în casa unui gorjean. Bărbatul de 43 de ani a luat-o din Germania și a introdus-o în țară, deși nu avea autorizările necesare. „La data de 03.07.2021 polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Gorj au identificat în flagrant un bărbat de 43 de ani, din comuna Runcu, care deținea, fără drept, în imobilul proprietate personală din municipiul Târgu Jiu, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, calibru 5,5 mm cu lunetă, 201 diablouri 5,5 mm și cinci butelii CO2.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul ca bărbatul a procurat arma neletală din orașul Munchen, Germania și a introdus-o în România la data de 18.03.2021, cu autocamionul cu care se afla în cursă”, arată poliția gorjeană.
Deoarece bărbatul nu este autorizat pentru a deține arme și muniții, polițiștii au confiscat armă, dar și 201 diablouri și 5 capsule cu CO2.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și contrabandă calificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here