Activitate suspendată la firma unde un muncitor a fost acoperit de un mal de pământ

0
65

Inspectorii ITM au sistat activitatea firmei care execută lucrările de canalizare în Stejari, după ce un muncitor a fost la un pas de moarte, în urma surpării unui mal de pământ peste el. Salariatul de 20 de ani a fost acoperit până la gât, de mormanul care nu era asigurat, în momentul în care se afla în șanțul abia săpat. „Doi inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Stejari, satul Baloșani, în vederea stabilirii reglementărilor legale încălcate privind evenimentul produs astăzi, 23.05.2023, în jurul orelor 09:00, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 21 ani, a fost prins sub un mal de pământ în timp ce lucra la rețeaua de canalizare a localității.
În urma acestui incident, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Stejari, satul Baloșani.
Angajatorul, cu sediul social în județul Satu Mare, urmează să se prezinte mâine, 24.05.2023, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în vederea finalizării controlului”, au transmis reprezentanții ITM Gorj, printr-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here