Acuze revoltătoare: Copil de doi ani, sedat la creșă

0
3355
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polițiștii gorjeni, sub coordonarea unui procuror, au deschis dosar penal, pentru personalul unei creșe din Bumbești Jiu, în urma suspiciunilor că micuții ar fi sedați, ca să doarmă la prânz. 

Educatoare și îngrijitoare de la creșa din Bumbești-Jiu, județul Gorj, sunt acuzate că maltratează și sedează copiii, ca să-i liniștească. Mama unei fetițe de doi ani și trei luni a făcut o plângere penală, împotriva personalului, după ce micuța nu se mai putea ține pe picioare, din cauza unei stări de somnolență inexplicabilă. Femeia spune că fetiței i-a fost rău mai multe ore, după ce a luat-o de la creșă și că, ulterior, i s-a spus că personalul obișnuiește să-i “liniștească” pe copii, cu un sirop sedativ.

“Când am luat-o de la creșă, cădea din picioare, avea o stare de moleșeală, de somnolență, desi dormise trei ore și jumătate. I-a apărut ceva pe piele, niște eczeme și m-a sunat cineva, să-mi spună că i s-a dat ceva pentru somn, un sirop, Romergan. Fetița a povestit că un băiețel a fost bătut și este traumatizată de asta. Nu cred că un copil de doi ani știe să mintă, povestește ce vede”, susține mama fetiței. Micuța a fost dusă la Laboratorul de Medicină Legală, pentru prelevarea de probe biologice, care au fost trimise la Institutul Mina Minovici, din capitală.

Polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj efectuează cercetări, pentru rele tratamente aplicate minorului. “Inspectoratul de Politie Județean Gorj a fost sesizat de catre o femeie în vârstă de 22 de ani, din Bumbești Jiu, cu privire la faptul că la o creșă din localitate, doua educatoare i-ar fi administrat fiicei sale, o substanță care i-ar provoca somnolență. În cauză a fost intocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg Jiu”, au confirmat reprezentanții poliției județene.

Inspectoratul școlar, paralel și dezinteresat

Plângerea a fost înregistrată la IPJ Gorj, săptămâna trecută, în data de 3 aprilie. Contactați, azi, reprezentanții Inspectoratului Școlar, care ar fi trebuit să fie informați și să facă propria verificare, ridică din umeri: „Nu avem nicio informație. Sunteți prima de la care aud. O s-o informez pe doamna inspector general și vă dăm un punct de vedere”, a afirmat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al inspectoratului. Punctul de vedere nu a mai fost emis. La creșa din Bumbești Jiu, nimeni nu a răspuns la telefon, toată după-amiaza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here