Afacerea Mitropoliei – Dricul pentru morți cară și mâncare

0
1798

Firma de pompe funebre a Mitropoliei Olteniei transportă mâncarea, cu dricul de cărat morții. Deși legea impune ca firmele de pompe funebre să folosească mașini diferite pentru transportul alimentelor, afaceriștii bisericii le transportă la comun.

Dricul firmei Arhi San Lazarus SRL, afacerea Mitropoliei Olteniei, a fost surprins în timp ce căra alimente, deși mașina este folosită pentru transportul morților. Imagini cu carul mortuar, umplut cu alimente, au fost surprinse în urmă cu câteva zile, în cartierul Bârsești, al municipiului Târgu Jiu. Legea interzice folosirea aceleiași mașini și la transportul morților și la cel al hranei, din condiții de igienă.

Reprezentanții DSP spun că firma respectivă a mai fost avertizată și că a adus documente că deține și autoturisme pentru alimente. ”Am notificat acea societate comercială cu privire la situația prezentată și i-am impus ca transportul să-l facă doar cu mașini autorizate. Reprezentantul societății a venit la DSP și a adus documente care atestă faptul că are mașini autorizate pentru transportul alimentelor. Probabil se duc cu mașina mortuară la vreo înmormântare și pun coșurile cu pachete înăuntru, dar i-am interzis să transporte alimente cu acele mașini”, a declarat Adrian Dobrin, șeful Serviciului de Control.

“Ieftin și gustos”

Site-ul firmei de servicii funerare te întâmpină, de la deschidere, cu reclama de “Ieftin și gustos”, într-un colț și “Respect și recunoștință”, în celălalt colț. Contactați, la numărul afișat public, reprezentanții societății neagă că mașinile ar fi folosite la comun. “Să știți că am mai auzit. Nu știu cine face aceste trucaje și ce interese are. Noi suntem două compartimente separate și avem mașini pentru catering, care duc mâncarea”.

Totuși, imaginile contrazic afirmațiile celor implicați în afacerea cu pompe funebre. Firma Arhi San Lazarus a intrat pe piață în urmă cu un an, iar preoții din întreg județul au fost “trainuiți” să le bage pe gât enoriașilor, respectiva societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here