Afacerist din Târgu Jiu, condamnat pentru moartea unui angajat

0
2071

Omul de afaceri târgujian, Constantin Rîsu, patronul Tehnoinstal, a fost condamnat definitiv,  la doi ani cu suspendare, pentru moartea unui angajat. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, care stabilit și o amendă penală, de 18.000 de lei, pentru firma lui Rîsu. 

Curtea de Apel Craiova a stabilit că patronul Tehnoinstal din Târgu Jiu, Constantin Rîsu, este vinovat pentru accidentul petrecut în 2014, în cartierul Iezureni, unde Tudor Cărăvan lucra la rețeaua de canalizare a orașului. Angajatul a coborât în șanțul adânc de peste 3 metri, pentru a mufa conductele, iar în acel moment, malul de pământ s-a surpat și l-a îngropat de viu. Conform radioinfinit.ro, ancheta și probele din dosar arată că malurile de pământ nu erau consolidate cu dispozitive speciale, care ar fi putut să prevină surparea terenului. De asemenea, muncitorul nu consumase alcool și lucrase toată ziua pe șantier.

Instanța din Târgu Jiu îl condamnase pe patron la doi ani și două luni, însă Curtea de Apel Craiova a redus pedeapsa cu două luni. Rîsu a scăpat și de încadrarea inițială a faptei, de ucidere din culpă, în cea de „neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here