Afaceristul Iordache, pus șef la ALDE. Nu știe în ce ședință

0
992

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, a fost „uns” președinte interimar, al organizației Gorj a ALDE. Afaceristul a cărui firmă, SC Ydail, este abonată la banii publici, și-a făcut loc, în ultimul an, până la conducerea formațiunii. În urmă cu trei luni, acesta a fost numit președinte al organizației Târgu Jiu a partidului și vicepreședinte, al nivel județean, fiind cunoscute demersurile omului de afaceri, pentru a pune mâna pe șefia ALDE Gorj. Iordache a fost interesat, în ultimii ani, să ajungă parlamentar, dar nu a găsit un partid, care să-l pună pe liste. A avut negocieri cu PSD, însă membrii din conducerea organizației, împărțiți în două tabere, s-au opus desemnării acestuia. În ultima perioadă, a profitat de nisipurile mișcătoare din ALDE Gorj, după ultimele alegeri, din care organizația a ieșit cam șifonată. Însuși liderul, Dian Popescu, a pierdut fotoliul din parlament, după un calcul prost făcut. Ca dovadă că Iordache își pregătește terenul pentru viitoarele alegeri, acesta și-a angajat o fostă jurnalistă, de la televiziunea de casă a coaliției de guvernare, PSD-ALDE, care îi face comunicatele de presă. O altă dovadă a faptului că și-a aranjat treburile, la nivel național, este faptul că a atacat dur partenerii de alianță, de la PSD și pe omul susținut în fruntea Complexului Energetic Oltenia.

Ales în „nu știe ce” ședință

Ion Iordache a fost prezent, azi, în ședința partidului, de la București. Acolo, lucrurile erau aranjate, ca el să fie desemnat noul președinte, pentru organizația de la Gorj. „Astăzi am fost ales. Astăzi, am fost în ședință și eu. În ședință de Birou Național…de fapt nici nu știu cum se numește..(râde – n.n)”, a afirmat noul lider ALDE Gorj.

Fostul președinte, Dian Popescu, rămas pe dinafară

Iordache susține că propunerea pentru funcția de președinte a fost făcută de liderul de la centru al partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a declarat că, în perioada următoare, își va forma echipa de conducere și spune că fostul președinte, Dian Popescu, este simplu membru și că nu a avut niciodată calitatea de vicepreședinte, așa cum a fost anunțat în mass-media.

„În perioada următoare, vom reface și biroul județean. Urmează să-mi refac echipa. Aia a fost echipa doamnei Norica și acum urmează să-mi fac eu echipa. Dian este simplu membru. De când e doamna Norica, el a fost membru în birou (n.r. Biroul Politic Județean), nu a fost vicepreședinte, cum s-a spus”, declară Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here