Alegerile din PNL, câștigate de Iordache. Filiala lui Romanescu a introdus buletine de vot în alb

0
469

Alegerile din PNL Gorj au fost câștigate de senatorul Ion Iordache, pentru care s-a dat derogare de la nivel central, ca să poată candida, deoarece nu îndeplinea condițiile impuse de statut.
Delegații filialei PNL Târgu Jiu, conduse de Marcel Romanescu, au introdus în urne buletinele de vot în alb. Liberalii târgujieni au votat la vedere. Ei nu au mai intrat în cabinele de vot, unde trebuia să aplice ștampila în dreptul unui candidat, ci au mers cu buletinele primite de la organizatori, direct la urnă, unde le-au introdus neștampilate. Romanescu a declarat, în urmă cu câteva zile, că este posibil ca filiala pe care o conduce să dea un vot nul. „Există și un vot de blam, în care-i votezi pe toți sau nu votezi pe niciunul”, a declarat Marcel Romanescu, la Radio Infinit. Primarul din Târgu Jiu a lăsat să se înțeleagă că nu susține niciunul dintre cei doi candidați: „Sunt doi colegi din PNL, unul mai nou, altul puțin mai vechi, dar cam cu același istoric, cu apartenență la enșpe mii de partide, care candidează pentru funcția de președinte al PNL. Dacă luăm pe fiecare dintre colegi, a mai avut și alte CV-uri, la alte formațiuni politice. Eu spun un lucru: nu va trebui să alegem pe cel mai bun, va trebui să alegem din două rele, pe cea mai puțin rea”, a declarat Romanescu.
16 buletine au fost declarate nule, în urma numărării voturilor. Gheorghe Pecingină, care și-a anunțat candidatura cu câteva zile înainte de termenul final, a obținut 67 de voturi, iar Ion Iordache, susținut de lideri de la centru, care i-au dat mână liberă să organizeze alegerile după bunul plac, a contabilizat 271 de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here