Anchetă la Spitalul Tg Jiu. Șeful Secției Ginecologie, acuzat de abuz, la adresa unei mămici. „A trimis-o la doctorul cu care a născut”

0
389

Șeful Secției Ginecologie din Spitalul Județean Târgu Jiu, Adrian Tetileanu, este acuzat de familia unei tinere, că a trimis-o la medicul cu care a născut, când proaspăt mămica a mers la „Urgențe”, din cauza unei probleme apărute la câteva săptămâni de la naștere. Conducerea Spitalului Județean Târgu Jiu a anunțat că luni, va fi constituită o comisie, care va verifica ce s-a întâmplat în timpul gărzii șefului de la Ginecologie.

Tânăra a ajuns la Spitalul Județean din Târgu Jiu, în week-end, acuzând o problemă, după naștere. De gardă era șeful Secției Ginecologie, Adrian Tetileanu, pe care familia proaspăt devenitei mămici îl acuză că a înfruntat-o, trimițând-o la medicul cu care a născut. Acuzațiile au fost făcute public de tatăl tinerei, Mihai Prunariu, fost consilier județean, director al Clubului Sportiv Pandurii. „Astăzi (sâmbătă -n.r.), fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul judetean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului. Am incredere în managerul Vienescu că va lua măsuri! Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean? Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?”, a postat Mihai Prunariu, pe pagina personală de socializare.

Conducerea spitalului a anunțat, azi, printr-un comunicat, că va constitui o comisie, pentru analizarea situației prezentate în spațiul public. „În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media. După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții unității medicale.

Tetileanu: Pacienta a fost consultată

Medicul acuzat, Adrian Tetileanu, a ripostat cu un punct de vedere, tot pe pagina de socializare. Șeful de la Ginecologie susține că subiectul a fost „distorsionat” și că pacienta a fost consultată. „Ținand cont de amploarea pe care a capatat-o cazul Prunariu in media in ultimele 24 h, doresc sa va expun desfasurarea evenimentelor pentru a intelege situatia reala si nu modul distorsionat in care a fost prezentat […] În urma consultului am constatat ca nu reprezinta o urgenta si ca prezinta diagnosticul de angorjarea mamara,adica furia laptelui declansata in timpul procesului de alaptare ce o ingrijora. I-am făcut si recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, sa fie monitorizata în continuare. I-am explicat ce are de facut, sa goleasca sanii si sa ia antiinflamator la nevoie, in caz de temperatura crescuta si nu necesita nici internare. Astfel, pacienta a fost consultata si informata privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o asa cum s-a propagat in tot spațiul media”, este anunțul făcut de medicul ginecolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here