Anchetatorii care au agresat o polițistă, acuzați de șapte infracțiuni

0
408

Polițista din Negomir, care a fost agresată de doi superiori, de la Control Intern, a depus plângere penală împotriva acestora.
Anchetatorii care au audiat-o ca martor sunt acuzați că au agresat-o, încercând să-i ia ilegal telefonul mobil și au lipsit-o ilegal de libertate, trei ore. Comisarul Bogdan Segârceanu și Marius Borcan sunt acuzați că au comis nu mai puțin de șapte infracțiuni împotriva femeii, respectiv tâlhărie, abuz în serviciu, purtare abuzivă, lipsire de libertate în mod ilegal, neglijență în serviciu, amenințare și distrugere.
Polițista a fost chemată ca martor, într-un caz ce-l viza pe adjunctul ei, de la Poliția Negomir, Vasile Brănescu. Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, susține, citat de national.ro, că agentul de poliție este ținta unor acțiuni concertate ale superiorilor, după ce l-a oprit în trafic pe șeful Poliția Turceni, Claudiu Pardoș și i-a ridicat certificatul de înmatriculare. ”Claudiu Pardoș a contestat procesul verbal, dar a pierdut în instanță, pentru că s-a constatat că măsura este legală. Pe agentul Vasile Brănescu l-au tot urmărit, i s-au făcut vreo două sesizări că nu purta caschetă, după care au aflat de un chef, care a avut loc în luna martie 2023, la care participase și Brănescu. Minel Sanda a întrebat dacă s-a băut acolo și, evident, că oamenii au băut, că era o zi de naștere. Și atunci Minel Sanda a venit cu o sesizare din oficiu împotriva agentului Vasile Brănescu, în care spune că sursele l-au informat că acesta s-ar fi îmbătat și ar fi spart uși și bunuri la pensiunea unde era cazat și și-ar fi agresat și soția. Bineînțeles, toate erau invenții”, a declarat Cosmin Andreica, pentru sursa citată.
Într-un comunicat emis ieri de Sindicatul Polițiștilor se arată că șefa de post din Negomir a fost lipsită de libertate de cei doi polițiști veniți de la Control Intern, de la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, care au amenințat-o cu reținerea. „Deși activitatea de audiere în calitate de martor se terminase, au privat-o ilegal de libertate pe colega noastră preț de 3 ore sub pretextul că îi vor prezenta ordonanța de reținere pentru 24 de ore în baza căreia va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Gorj pentru faptul că ar fi refuzat să le predea telefonul mobil ce tocmai fusese distrus de către cei doi, în ciuda faptului că nu individualizaseră în cuprinsul ordonanței anterioare care este dispozitivul ce poate constitui mijloc de probă”, se arată în comunicatul Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here