Angajați CEO amenință cu greva foamei în fața Casei de Pensii

0
764

Angajați ai Complexului Energetic Oltenia amenință că intră în greva foamei, în fața Casei Județene de Pensii Gorj, din cauza dosarelor de pensionare blocate. Salariații, care se încadrează în prevederile Legii 197, de reducere a vârstei de pensionare, sunt pasați de instituția care trebuie să soluționeze cererile de pensionare, motivând că așteaptă un model de adeverință. „Luni 15.05.2023 voi cere audienta la d-na director al Casei de Pensii Gorj, careia ii voi cere lamuriri cu privire la cererea depusa pe 28 martie 2023, pe Legea 197/2021. Daca pana pe data de 16.05.2023 nu voi primi decizia, imi voi atarna de gat pancarda cu Greva Foamei si nu voi iesi decat in pensie sau tapan”, a anunțat Daniel Dănilă, unul dintre angajații care au protestat aproape doi ani, pentru Legea 197, de reducere a vârstei de pensionare.
Și alți salariați anunță că se vor solidariza cu Dănilă, din cauza întârzierii eliberării adeverințelor, care să fie depuse la dosarele de solicitare a ieșirii la pensie.
Reprezentanții CEO au anunțat că vor emite o adeverință simplificată, însă nu au dat un termen, deși legea este în vigoare de un an, iar Înalta Curte s-a pronunțat în favoarea deblocării dosarelor aflate pe rolul instanțelor și a interpretării legii, in favoarea minerilor și energeticienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here