Arest la domiciliu, pentru asistenta care a vaccinat fictiv persoane din străinătate

0
784

Magistrații au respins cererea de arestare preventivă, formulată de procurori, în cazul asistentei din Ionești, care a luat mită de la mai multe persoane, ca să le elibereze certificate false de vaccinare. Femeia a primit măsura arestului la domiciliu, pe care procurorii spun că o contestă.

O asistentă din comuna Ionești, reținută în noaptea de miercuri spre joi, acuzată că lua mită, ca să facă „vaccinări la chiuvetă”, a fost plasată în arest la domiciliu. Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, care au prins-o pe femeie cu bani luați ca mită, pentru a introduce persoane nevaccinate, în sistemul de certificate verzi. Șpăgile primite variau, între 500 și 1.500 de lei. Miercuri, anchetatorii au efectuat percheziţii, la domiciliul asistentei şi la cabinetul medical, la care este angajată.

Procurorii stabilit că asistenta de la cabinetul de medicină de familie din Ionești a ajutat mai multe persoane din comună, dar și din alte localități, să primească certificate verzi, deși respectivii gorjeni se aflau în străinătate, la data la care femeia i-a introdus în baza de date, ca persoane pe care le-a vaccinat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj spun că vor contesta măsura dispusă de magistrați, cerând arestarea preventivă a asistentei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here