Au cerut 10.000 de euro, pentru un post la pompieri

0
1581

Două persoane au fost reținute, după ce au cerut 10.000 de euro unui bărbat, pe care l-au asigurat că îl ajută să se angajeze la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.
„La data de 24.02.2023, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă, pentru 24 de ore, începând cu ora 14:30, cu privire la două persoane, faţă de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzute de art. 291 alin. 1 din Codul penal.
Astfel, prin denunţul adresat organelor judiciare la data de 21.02.2023, martorul denunţător a sesizat că în luna iunie 2022, perioadă în care lucra la S.C. Minprest S.A., Rovinari, fiind coleg de serviciu cu unul dintre suspecţi, B.A., acesta l-a asigurat că îl va ajuta să promoveze concursul organizat de I.S.U. Gorj pentru funcţia de conducător auto, întrucât cunoaşte foarte bine o persoană din conducerea instituţiei respective, pe lângă care va interveni.
Suspectul B.A. a pretins martorului denunţător pentru acest serviciu suma de 10.000 euro.
Martorul denunţător s-a întâlnit cu suspectul B.A. şi cu celălalt suspect, care a deţinut anterior o funcţie de conducere în cadrul societăţii comerciale în care lucrau aceştia, iar cu ocazia întâlnirii suspectul V.A.C., în prezenţa suspectului B.A., i-a confirmat martorului denunţător că o cunoaşte foarte bine pe persoana cu funcţie de conducere din cadrul I.S.U. Gorj.
A doua zi, martorul denunţător a fost contactat de către suspectul B.A. care i-a spus că trebuie să se întâlnească din nou cu suspectul V.AC., întrucât a discutat cu persoana nominalizată din conducerea I.S.U. Gorj şi s-a rezolvat promovarea concursului, solicitându-i martorului denunţător suma de 2000 euro, bani care au fost remişi de către martorul denunţător suspectului B.A.
În data de 10.08.2022, cu o zi înainte de data stabilită pentru proba scrisă, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a solicitat ca în ziua examenului să aducă încă 3000 de euro pentru a-i da suspectului V.A.C., care la rândul său, să-i împartă cu restul comisiei de examinare.
În data de 11.08.2022 martorul denunţător a mai remis celor doi suspecţi suma de 3000 de euro.
Tot în data de 11.08.2022, după susţinerea examenului, martorul denunţător a fost contactat din nou de către suspectul B.A., care i-a mai solicitat încă 2000 de euro, iar în seara zilei respective acesta s-a întâlnit cu cei doi suspecţi la o terasă din municipiul Tg-Jiu, unde martorul denunţător a înmânat suspectului V.A.C. suma de 2000 de euro”, arată comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here