Autorități: Bătrâna plină de răni, de la azilul Suseni, a căzut din pat

0
740

Autoritățile susțin că femeia cu răni pe brațe și față, despre care s-a spus că a fost mușcată de șobolani, în azilul de la Suseni, ar fi căzut din pat. Polițiștii au deschis un dosar, pentru a afla cauza rănilor de pe corpul femeii, aflate în stare gravă, iar Direcția de Asistență Socială a dispus o comisie de disciplină.

Pe rețelele de socializare au fost distribuite masiv, două imagini, cu o bătrână din Căminul de la Suseni, care avea membrele și fața pline de răni. Comentariul care a însoțit fotografia, anunța că femeia ar fi fost mușcată de șobolan. Bătrâna octogenară suferă de o boală cruntă și este internată de mai mulți ani în centrul Suseni. Marți de dimineață, în mediul online, au apărut imagini, care arătau starea deplorabilă a femeii. Brațele femeii erau pline de vânătăi și răni, iar pe bărbie și în zona ochilor avea un pansament lat, semn că rănile erau și ele destul de mari. Reprezentanți de la Direcția Generală de Asistență Socială și de la Direcția de Sănătate Publică s-au deplasat la unitatea din comuna Runcu, pentru a verifica cele relatate pe rețelele de socializare și preluate de presă.

Explicație: Femeia a căzut din pat. Ba a căzut o tăblie pe ea

Directorul Centrului Suseni, Tiberiu Tătaru, s-a contrazis în declarații, încercând să convingă, ba că femeia s-a lovit de tăblia patului, ba că tăblia a căzut pe ea: „Bătrâna a avut un episod de agitație și s-a întors în pat și s-a lovit de tăblia patului […] Păi depinde cum s-a întors în pat. Are o păblie deasupra patului, care este posibil să fi picat”, a fost declarația directorului centrului.

Șeful de la Direcția de Asistență Socială, Laurențiu Diaconescu, a avut o altă variantă: bătrâna a căzt din pat: „Din primele informații, pare că bătrâna a căzut din pat și s-a lovit”.

A doua zi, conducerea DGASPC a dispus constituirea unei comisii de disciplină, care să verifice cum a fost posibil ca asistata să cadă din pat.

În aceași timp, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Gorj au demarat și ei o anchetă, la nitatea de la Suseni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here