Bărbat confirmat cu Coronavirus la Târgu Jiu. Venit din Italia, luat cu izoleta de la stadion

0
8554

Un bărbat de 30 de ani, care s-a întors din Italia în urmă cu două nopți și care a fost adus azi-noapte, de la Arad, la un centru de carantină din centrul municipiului Târgu Jiu, a fost confirmat cu Coronavirus. Gorjeanul nu a fost lăsat să meargă acasă, fiind luat din vamă și băgat într-un centru de carantină din Arad, înainte de a fi transportat în Gorj.

Un gorjean care s-a întors din Italia, în urmă cu două zile, a fost confirmat pozitiv cu Coronavirus. Bărbatul de 30 de ani a fost băgat în carantină, inițial, la Arad, alături de alți patru bărbați, cu care a călătorit. Noaptea trecută, autoritățile l-au adus de la Arad, la Târgu Jiu și l-au introdus în centrul de carantină, din hotelul Stadionului Municipal. Testul care i-a fost făcut la Arad a confirmat, la câteva ore de la aducerea lui la Târgu Jiu, că a fost contaminat cu noul virus Covid-19. Autoritățile l-au transportat la Institutul Matei Balș, din Capitală, la primele ore ale dimineții, lucru confirmat de Direcția de Sănătate Publică Gorj: “Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este un bărbat, în vârstă de 30 de ani. Acesta face parte din grupul de cinci bărbați veniți din Italia, raportați de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național, ca fiind carantinați în Arad, imediat de la sosire. Ca urmare, a numărului mare de români, care au intrat în țară zilele trecute, s-a decis transportarea lor spre județele de domiciliu pentru a fi introduși în carantină.

Persoana din Gorj, confirmată pozitiv cu noul coronavirus și comunicată public de Grupul de Comunicare Strategică, a intrat în țară, pe la Vama Nădlac, în seara zilei de 10.03.2020, întorcându-se din Montecatini Terme (Italia). Inițial, a intrat în carantină, la Arad, unde i s-au prelevat probe. În cursul nopții de 11/12 martie a fost introdus în carantină într-o locație din județul nostru, iar ulterior transportat la Institutul Matei Balș din București.

Menționăm că, s-au respectat toate protocoalele de securitate. În data de 12 martie 2020 (ora 14.00), la nivelul județului Gorj, se află în autoizolare la domiciliu un număr de 184 de persoane si 43 de persoane in carantina”, se arată în comunicatul DSP Gorj.

Bărbatul de 30 de ani este al doilea caz din județul Gorj, confirmat cu Coronavirus. Primul pacient, care a fost și primul român diagnosticat pozitiv, a fost un tânăr din comuna Prigoria, care a intrat în contact cu un cetățean italian, purtător al virusului, dar care a fost declarat vindecat, după doar câteva zile de la internare, când testele i-au ieșit negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here